Sök

Faktura & betalningsalternativ

Här kan du läsa mer om vad som gäller för leverantörsfaktura, vilka betalningsalternativ som finns, fakturans olika delar och vad som ingår i kostnaden. Kontakta kundservice om du behöver mer hjälp.

Leverantörsfakturor

Vi vill att du skickar elektroniska fakturor till oss enligt standarden PEPPOL BIS Billing 3. En e-faktura är en faktura som skickas och tas emot elektroniskt.

Betalningsalternativ

Hos oss finns det olika sätt att få och betala din faktura. Här hittar du även information om vad som gäller vid utebliven betalning eller återbetalning.

Din faktura

Här förklarar vi fakturans olika delar och vilka avgifter som finns. Kontakta vår kundservice om du behöver mer hjälp.

Vanliga frågor och svar

Din rörliga avgift baseras på hur mycket vatten du förbrukar i ditt hushåll. Vattenmätaren är den som mäter hur mycket vatten du förbrukar. När du läser av din mätare och anmäler det till oss så får vi en förväntad årsförbrukning för ditt hushåll.

Det finns tre olika vattenmätare och de läses av olika.

En fastighetsägare är enligt gällande Va-taxa avgiftsskyldig för den fasta delen av brukningsavgiften även om fastigheten inte är inkopplad. När fastigheten blivit anvisad förbindelsepunkt & anläggningsavgiften är betald har fastigheten brukningsrätt och får därmed ta sin del av kostnaderna i VA-kollektivet.

När du säljer en fastighet behöver du anmäla ett ägarbyte till oss. Du anmäler ditt ägarbyte till oss via vårt webbformulär eller så kan du skriva ut blanketten. Har du inte möjlighet att skriva ut blanketten kan du även ringa till oss så skickar vi hem blanketten med posten.

Om du nyligen skaffat den digitala brevlådan Kivra så vill vi påminna dig om att du automatiskt börjar få post digitalt istället för hem till din brevlåda. Vi vill därför påminna dig om att dina fakturor ifrån oss även hamnar där om det är så att du valt att få digital post från oss.

Hyresgäst går inte att registrera som fakturamottagare då det inom VA alltid är fastighetsägaren som är betalningsansvarig och måste stå på abonnemanget.