Sök

Kretsloppskampen

Kampen om en hållbar värld börjar på hemmaplan!

Genom Kretsloppskampen lär sig femteklassare mer om hur vår planets kretslopp fungerar och hur den lokala hanteringen av vatten, avlopp och avfall går till. Vi gör studiebesök på våra anläggningar och engagerar barnen i återvinning, toalettvett och miljö, så att de blir medvetna om att de själva har stor möjlighet att påverka i sin egen vardag. Vi behöver barnens engagemang för att skapa hållbar utveckling.

Kretsloppskampen är ett utbildningskoncept för femteklassare i våra kommuner Färgelanda, Munkedal, Sotenäs och Uddevalla.

Kretsloppskampen genomförs under höstterminen och vi öppnar upp för anmälan under våren 2024!

Tack för i år!

Oj, vilken härlig höst vi haft tillsammans i Kretsloppskampen!

Under september-november har vi fått hänga med 757 engagerade femteklassare på höstens viktigaste och (skit)roliga studiebesök. Tillsammans har vi lärt oss om toalettvett och hur vi i våra kommuner tar hand om vårt gemensamma vatten och avlopp.

För femmorna i Uddevalla och Färgelanda har vi i sällskap med Uddevalla Energi även snackat om återvinning och hur den lokala hanteringen av avfall går till.

Stort tack till er alla som har varit med, ni är grymma! Vi hoppas få träffa minst lika många elever under 2024.

Resultatet från quizet

Det är dags att avslöja resultatet från quizet och tävlingen. I år har det varit jämnt, många klasser har svarat alla rätt och för att kora en vinnare har vi återigen behövt använda oss av utslagsfrågan.

Och vinnarna är...

Munkedalsskolan 5B (Kretsloppskampen Munkedal & Sotenäs)

Fridaskolan (Kretsloppskampen Uddevalla & Färgelanda)