Sök

Karl Gustavsgatan

De anläggningar som idag finns för vatten och avlopp på Karl Gustavsgatan, Nonnens väg, Victor Andréens väg och Silverlodsgatan har Västvatten bedömt vara i behov av åtgärder. Samtliga ledningar på kommunal mark kommer att läggas om.

Vår entreprenör Skanska kommer att etablera och påbörja arbetet sommaren 2024. Etablering är den yta som entrepenören ställer upp bodar och containrar på.

Övriga samarbetspartners är Uddevalla Energi, Uddevalla kommun, Mexl, Rensman, Afry och Mitta.

På denna sida fyller vi successivt på med uppdateringar om arbetet. Prenumerera gärna för att inte missa något.

Förstora bilden

Sträckor som berörs av VA-arbete. Klicka på bilden för att förstora.

Nyheter

Här fyller vi successivt på med nyheter och uppdateringar om arbetet:

2024-06-20 Vad händer i projektet nu?

Vi har skickat ut information tidigare i år om att de ledningar som idag finns för vatten och avlopp (VA) på Karl Gustavsgatan, Nonnens väg, Victor Andréens väg och Silverlodsgatan har Västvatten bedömt vara i behov av åtgärder. Samtliga ledningar på kommunal mark kommer att läggas om.

Vår entreprenör Skanska, kommer att etablera och påbörja arbetet sommaren 2024. Etablering är den yta som entreprenören ställer upp bodar och containrar på. Våra övriga samarbetspartners är Uddevalla Energi, Uddevalla kommun, Mexl, Afry och Mitta.

Vi hade ett informationsmöte den 13 juni och vi vill tacka alla som närvarade. Presentationen som visades på informationsmötet kommer att läggas ut på projektsidan.

Vad händer nu?

Vi startar arbetet på Karl Gustavsgatan tidigast vecka 33, 2024. Arbetet startar i korsningen Bävebäcksgatan / Karl Gustavsgatan. Sträcka A
Därefter gräver vi mot på Karl Gustavsgatan mot Strömstadsvägen. Sträcka B, därefter C, D och E

Vi kommer att lägga ut informationsbrev löpande på hemsidan och i samband med detta kommer det även finnas en karta med sträckindelningen för att det ska vara lättare att se hur arbetet planeras och bedrivs. Här kan du se när och hur du påverkas.

Förstora bilden


Klistermärken

Vi kommer att sätta upp klistermärken på din fastighets fasad, som är lätta att ta av och lämnar inga märken. De kommer att sättas upp för att vi ska kunna utföra ett kontrollprogram. Detta gör vi för att hålla koll på rörelser som kommer från pågående grävarbete och
säkerställa att fastigheterna i området inte påverkas av dessa rörelser.
Vill ni inte att vi sätter upp klistermärke på just din fastighet, måste du kontakta Carolina Soto omgående.

Kontakta oss

Vi är medvetna om att vi kommer både synas och höras men hoppas ni blir nöjda med den uppdaterade gatumiljö som ert område får när projektet är klart.

Tveka inte på att höra av dig om du har frågor om projektet och har du specifika frågor kopplat till din fastighet, kontakta vår VA-tekniker Sandra. Vi ser fram emot ett bra samarbete tillsammans med er i området.

Tidigare nyheter

Förberedande arbete våren 2024

Vid projektering bestämmer man sig för en slutlig lösning och gör ritningar på detta. Projekteringen av VA-ledningarna beräknas att starta under mars 2024. Det första som görs är att projektören på plats hittar lämpliga ledningssträckningar, markerar dessa och mäter in sträckan.

Därefter ska eventuellt geotekniska undersökningar utföras innan ritningar och tillhörande textunderlag tas fram. Med begreppet ”geoteknik” avser jord och bergs tekniska egenskaper och tillämpning i planering och byggande.

Kommande information

När vi närmar oss slutet av projekteringen kommer vi kalla samtliga fastighetsägare för ett informationsmöte som kommer att hållas före sommarsemestern 2024.

Vi kommer att hålla dig uppdaterad via brev och på den här projektsidan, här kan du prenumerera på uppdateringar kring projektet.

Vi är medvetna om att vi kommer både synas och höras men hoppas ni blir nöjda med den uppdaterade gatumiljö som ert område får när projektet är klart.

Tveka inte på att höra av dig om du har frågor om projektet.
Vi ser fram emot ett bra samarbete tillsammans med er.

Prenumerera

Fyll gärna i din e-postadress för att få en notis när vi uppdaterar sidan.

Hantera prenumeration

Kontakta oss

Västvatten

Projektledare
Carolina Soto
0522-63 88 53

VA-tekniker
Sandra Zachrisson
0522-63 88 74

Arbetsledare Skanska
Hampus Karlsson
072-383 11 54