Sök

Ledningskollen

Du som ska göra markarbeten har alltid ett ansvar att kontrollera så att det inte finns ledningar i marken, då det kan finnas elkablar, fibertrådar, vatten- eller avloppsledningar där du tänker gräva.

Fråga först, gräv sen

Genom att skapa ett ärende hos Ledningskollen Länk till annan webbplats. minskar du risken att du av misstag ska skada infrastruktur på grund av att du missat att kontakta eller inte kände till en ledningsägare. Du får raka besked om vilka ledningsägare som har utrustning i ditt tänkta grävområde.

Så fungerar Ledningskollen

Tjänsten är kostnadsfri och du skapar ditt ärende hos Ledningskollen innan du ska gräva.

Västvatten finns med i Ledningskollen och använder denna som kontaktväg till oss för ledningsanvisning. När du har anmält ditt ärende i Ledningskollen svarar vi inom fem arbetsdagar. Vi svarar på ärenden inom Färgelanda, Munkedal, Sotenäs och Uddevalla kommun.

Tänk på att ställa frågan i god tid innan arbetet påbörjas. En fråga når alla som är med i webbtjänsten. Alla kan använda tjänsten, både privatpersoner och företagare. Vid en totalentreprenad har utföraren ansvaret att begära ledningsanvisning.

Innan du gräver

  • Det är viktigt att du kontaktar oss om du ska gräva i närheten av våra ledningar.
  • För kabeldragning, fiber och fjärrvärme inom tättbebyggt område ska dxf-filer med ledningssträckning bifogas ansökan i Ledningskollen.
  • För snabbare handläggning: beskriv ärendet väl i fältet för kommentarer i Ledningskollen.
Person i hjälm och varselkläder står i en schakt med ledningar och kablar.

Kundservice

0522-63 88 00

info@vastvatten.se

Vid akuta ärenden, dygnet runt, ringer du SOS Alarm på 031-703 17 80

Besöksadress

Kaserngården 3B, Uddevalla

Postadress

Västvatten AB
Kaserngården 3B
451 81 Uddevalla