Sök

Vi testar ledningar med färgat vatten i Sotenäs

Under vecka 16 till 19 kommer vi att testa ledningar med filmning och färgning. Syftet med arbetet är att finna eventuella felkopplingar mellan dagvatten- och avloppsledningar. Arbetet kommer att utföras av IRG Rörinspektion och kommer att ske på flera platser i Sotenäs.

Med jämna mellanrum testar vi våra ledningar för att hitta eventuella felkopplingar eller trasiga ledningar.
Vi använder ofarligt färgat vatten för att se hur vattnet leds vidare i våra ledningar.

Arbetet startar på måndag den 17 april (vecka 16) och kommer pågå fram till onsdag den 10 maj (vecka 19). Testerna kommer att utföras av IRG Rörinspektion och kommer att ske på flera platser i Sotenäs.

De som berörs har fått/kommer få information via post.

Därför kan du se färgat vatten rinna i bäckar och vattendrag. Färgen är helt ofarlig men det kan se lite tokigt ut under tiden som arbetet pågår.

Vi hoppas att ni har överseende med de olägenheter som detta arbete kan medföra.

Kontakt

Sandra Zachrisson, VA-tekniker, 0522-63 88 74

Varning för missvisande samtal

Vi vill uppmärksamma er fastighetsägare att det kan förekomma missvisande samtal om spolning av rör/ledningar i samband med att vi utför våra tester. Västvatten eller kommunen gör ingen "storspolning" av rör som du kan "hänga på". Vi har inget samarbete med något företag kring dessa tjänster och beställer aldrig någon form av arbete för/hos dig som privatperson.

Vi vill uppmana till extra vaksamhet om någon ringer och säger att du som fastighetsägare behöver spola dina ledningar. Det är inget vi på Västvatten kräver - du tillser själv om det behövs.

Var alltid observant om du får ett samtal från främmande personer som vill göra ett hembesök eller sälja tjänster. Kontakta oss gärna för att dubbelkolla informationen, på telefonnummer 0522-63 88 00.