Sök

Det är bara vatten - det allra viktigaste vi har

Idag, den 22 mars är det Världsvattendagen, en dag som instiftades av FN 1992 och varje år för att sätta fokus på betydelsen av färskvatten och arbeta för ett hållbart hanterande av vatten.

Tack för att du använder vattnet hållbart! Vatten är en förutsättning för allt liv, världens viktigaste livsmedel och en av våra stora klimatutmaningar. Ändå tar vi det för givet.

Temat för årets världsvattendag handlar om att alla kan bidra genom små förändringar i vardagen. Genom att till exempel stänga av kranen under tandborstningen, köra välfyllda disk- och tvättmaskiner, och ta en dusch istället för ett bad kan vi alla spara massor av vatten.

Vilket är ditt bästa spara vatten tips?

#hållbarvattenanvändning Länk till annan webbplats. #världsvattendagen Länk till annan webbplats. #WorldWaterDay Länk till annan webbplats. #WaterAction Länk till annan webbplats. #BeTheChange Länk till annan webbplats. #EveryDropCounts Länk till annan webbplats.

#Syntolkning Länk till annan webbplats. Flygfoto, kameran rör sig över en dimbeslöjad sjö eller älv i blånande ljus. Vattnet krusar sig lätt på ytan. En par bojar syns i vattnet, och till vänster syns siluetten av trädklädda berg och sluttningar. Text: Det är bara vatten. Det allra viktigaste vi har."