Sök

VĂ€stvatten 💙 Mathivation

"Att rÀkna 1+1 om och om igen gör ingen smartare. Du mÄste gÄ över grÀnsen för vad du tror du klarar, vÄga testa, göra fel, inte fatta. Tills du slutligen klarar det." Detta Àr en av grundpelaren i Mathivations arbete. VÀstvatten Àr med som partner för att inspirera och motivera elever till att rÀkna matte och i sin tur sÀkra den lÄngsiktiga kompetensförsörjningen. Vi engagerar alltsÄ framtidens kollegor redan idag!

Rund bild med tvÄ killar som stÄr i ett klassrum framför en whiteboardtavla och rÀknar matte. I förgrunden syns tvÄ personer sittandes vid bÀnkar och tittar pÄ.

Mathivation kombinerar det som de allra flesta tycker Àr jobbigt i skolan... nÀmligen att rÀkna matte och prata framför andra i klassrummet.
Genom elevlett lÀrande inspirerar, utmanar och engagerar de elever i matematik och programmering.

Idag finns Mathivation pÄ VÀsterskolan och Ramnerödsskolan i Uddevalla kommun.

VÄga testa, göra fel, inte fatta

För vilka armhÀvningar Àr det som bygger muskler? Det Àr de tvÄ sista som du egentligen inte orkar men som du gör pÄ ren vilja. Det Àr nÀr du tÀnjer pÄ dina grÀnser som du gör framsteg. PÄ samma sÀtt Àr matematik ett gym för hjÀrnan dÀr vi bygger hjÀrnmuskler till att analysera, se mönster och lösa problem.

Att rÀkna 1+1 om och om igen gör ingen smartare. Du mÄste gÄ över grÀnsen för vad du tror du klarar, vÄga testa, göra fel, inte fatta. Tills du slutligen klarar det. PÄ sÄ sÀtt utvecklas du och grÀnsen för vad du trodde var möjligt har flyttats ett steg framÄt. Detta Àr tvÄ av Mativations kÀrnvÀrden och formar hur de utmanar, inspirerar och engagerar elever genom elevlÀtt lÀrande.

Framtidens kollegor och VĂ€stvattenpersonal

Idag berÀknar, investerar och driftar vi för rent vatten och avlopp, och vi kommer att fortsÀtta behöva berÀkna, investera och drifta i framtiden.

VÀstvatten Àr med som partner för att motivera och öka sjÀlvförtroendet för unga att intressera sig för matematik. För mÄnga elever innebÀr faktiskt ett deltagande i Mathivation ett första möte med akademin och nÀringslivet. DÀr vill vi vara med för att sÀkra den lÄngsiktiga kompetensförsörjningen och engagera framtidens kollegor idag.

För det Àr ju faktiskt sÄ att VÀstvattens framtida kollegor sitter i skolbÀnken och deras kunskap och intresse kan bidra till utvecklingen av landets viktigaste livsmedel och arbeta för rent vatten. DÀr de kan fÄ vara en del av nÄgot större och arbeta i en bransch som alltid kommer att behöva engagerad, hjÀlpsam och pÄlitlig personal.

SÄ vi kan fortsÀtta leverera rent vatten bÄde idag och imorgon.

Collage med tre bilder. Bild 1: En kille tittar leende in i kameran och hÄller upp tvÄ tummar. Bild 2: tvÄ tjejer sitter vid en bÀnk och rÀknar matte. Bild 3:  TvÄ killar som stÄr i ett klassrum framför en whiteboardtavla och rÀknar matte. I förgrunden syns tvÄ personer sittandes vid bÀnkar och tittar pÄ.