Sök

Reservoar Brattås

Uddevalla Vatten genomför en översyn av reservoarer inom Uddevalla kommun där nya reservoarer kommer att ersätta några av de äldre reservoarerna.

Reservoaren med tillhörande ledningar på Brattås uppfördes på 50-talet och den tekniska livslängden har passerats. Den gamla reservoaren kommer att ersättas med en ny, med en planerad driftsättning hösten 2023.

Längre ner på denna sida fyller vi successivt på med uppdateringar om arbetet. Prenumerera gärna på sidan för att inte missa något.

Bild från arbetet

Nyheter

Här fyller vi successivt på med nyheter och uppdateringar om arbetet:

2023-01-23

Ledningarna till reservoaren och bottenplattan blev klara med godkänt resultat innan årsskiftet. Vi kan därmed starta upp nästa fas i projektet med det som syns ovan mark.

Nu börjar vi bygga själva reservoaren som i sitt utförande kommer bli en rund cistern. Arbetet startar med att vi gör färdigt botten innan vi börjar med cisternens väggar och tak.

Om allt går enligt plan kommer den här delen av arbetet pågå fram till sommaren i olika faser.

När projektet är som mest intensivt kommer det att utföras arbete på plats måndag- fredag 07:00-19:00 samt lördagar 07:00-17:00.

Under tiden som projektet pågår kommer det gå tunga transporter till projektet främst via Cyklonvägen men även via Kurverödsleden. I den inledande delen av projektet är det omfattande markarbeten som skall utföras då stora mängder material skall in och ut ifrån området.

Under den perioden kommer även sprängningsarbeten att genomföras. Det kan upplevas som kraftigare än vad det egentligen är, men det kommer att utföras stor säkerhet av kunniga yrkesarbetare.

Prenumerera

Fyll gärna i din e-postadress för att få en notis när vi uppdaterar sidan.

Hantera prenumeration

Kontakta oss

Västvatten

Projektledare
Lars Ålander
0522-63 88 33


Byggledare MEXL

Frida Norrman
010-251 19 09


Platschef NCC

Stefan Ljungberg
072-700 46 08