Sök

Kålgårdsbergsgatan

På grund av rörbrott kommer Västvatten tillsammans med Peab som entreprenör att lägga om VA-ledningar i Kålgårdsbergsgatan mellan Kungsgatan och Norra Hamngatan. Projektet är akut då gatan rasar in vid rörbrottet. Projektet planeras att starta under vecka 22 och pågå till september med uppehåll för semester vecka 28-31.


Längre ner på denna sida fyller vi successivt på med uppdateringar om arbetet. Prenumerera gärna på sidan för att inte missa något.

Bild från arbetet

Nyheter

Här fyller vi successivt på med nyheter och uppdateringar om arbetet:

2023-01-13

Projekt Kålgårdsbergsgatan är avslutat.

2022-09-06

Arbetet på Kålgårdsbergsgatan fortskrider enligt plan och vi har bara någon vecka kvar av de djupa schakterna. Därefter börjar provtryckningar och inkopplingar av vatten samt förläggning av el och fiberkablage.

Som det ser ut nu så beräknar vi att vara klara i början av oktober.

2022-06-20

Nu har arbetet på Kålgårdsbergsgatan kommit igång och de temporära ledningar är i drift. Vi går i vecka 25 ned och börjar lägga om de djupaste ledningarna från Norra Hamngatan och uppåt. Arbetet fortskrider sedan fram till vecka 28 då vi tar lite semester fram till vecka 32.

Vi kommer att återfylla så mycket som möjligt av schakterna innan vi tar semester för att minska risken för olyckor.

Trevlig sommar!

2022-06-16

Arbetet på Kålgårdsbergsgatan fortskrider enligt plan och tillträde till parkeringarna löstes via grinden på innergården.

 

2022-06-16

På tisdag den 7 juni kommer ett större VA-arbete påbörjas på Kålgårdbergsgatan, mellan Kungsgatan och Norra Hamngatan. Det här måste göras omgående på grund av att en större dagvattenledning har kollapsat.

Arbetet kommer göras i etapper och kommer påbörjas i korsningen vid hamngatan.

Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora


Vattenavstängning

Under vecka 23 sker ett kortare vattenavbrott som berör fastigheter från korsningen Kungsgatan till Norra Hamngatan. Detta på grund av att vi leder om vattnet samt startar i gång temporära vattnet för fastigheterna.

Onsdag den 8 juni kl.10:00-15:00. Vattenavbrottet varar ca 1 timme under den angivna tiden.

I samband med påsläpp kan missfärgat vatten förekomma, spola en stund med kallvattnet så försvinner det. Tvätt- och diskmaskin bör ej användas.

Prenumerera

Fyll gärna i din e-postadress för att få en notis när vi uppdaterar sidan.

Hantera prenumeration

Kontakta oss

Västvatten

Projektledare
Görgen Johansson

0522-63 88 57

 

Byggledare
Axel Wassenius

0702-06 39 69

 

Peab Anläggning

Platschef
Angelica Jäger

0733- 84 89 88