Västvatten

Besparingsuppmaningen hävd i Sotenäs, Uddevalla och Färgelanda

Den senaste tidens regnskurar har gett effekt. Från och med 8 juli hävs därför den besparingsuppmaning som tidigare utförts i Uddevalla, Sotenäs och Färgelanda. I Munkedal är det fortsatt bevattningsförbud.

Den 16 juni infördes en uppmaning om att spara på vatten i Sotenäs, Uddevalla och Färgelanda. Den senaste tidens regnskurar har höjt vattennivåerna och prognosen visar fortsatt svalt väder. Därför hävs de restriktioner som tidigare införts i nämnda kommuner.

 

I Munkedals kommun infördes bevattningsförbud den 29 juni – detta kvarstår. Munkedals dricksvatten kommer från grundvatten vilket tar längre tid att fyllas på. Grundvattnet svarar inte lika snabbt på det regn som fallit och det behöver regna mer än normalt under en längre tid för att brunnarna ska fyllas på.

 

Men bevattningsförbudet har också gett verkan, något Västvattens vd vill uppmärksamma.
– Vi ser tydligt på Munkedalsbornas förbrukning att bevattningsförbudet har gett effekt. Redan inledningsvis minskade förbrukningen markant. Vi riktar ett stort tack till alla Munkedalsbor för er hjälp att spara på vatten, säger Peter Johansson, vd.

Har du frågor?

 

Har du frågor om bevattningsförbudet? Kolla igenom vår FAQ eller kontakta vår kundtjänst.

 

Under "Dricksvattentillgång" uppdaterar vi löpande aktuella vattennivåer.

Publicerad den: 2020-07-08